miesten hajuvedet ovat raikkaita

Miesten hajuvedet – Näin rakennat oman kokoelman

Kesällä hajuveden on hyvä olla raikkaampi ja kevyempikesäinen niitty

Kuuma sää vaikuttaa kahdella eri tavalla hajuveteesi: se lyhentää sen kestävyyttä iholla, mutta samalla myös voimistaa sen tuoksua. Vahvat ja raskaat tuoksut voivat kuumilla keleillä alkaa haisemaan liian voimakkailta.

Et laita kesällä paksua takkia päällesi. Älä siis myöskään suihkuta itseesi voimakkaan tuoksuista hajuvettä, sillä et todellakaan tarvitse sitä. Kesällä voi eau de toilette hajuveden vaihtaa eau de cologneen, eli kölninveteen, joka on kevyempi hajuvesi laatu.

”Kesällä tuoksun sävyn vaihtaminenkin voi auttaa tuoksun läpitunkevuuteen. Yrttinen, merellinen tai sitruksen tuoksuinen hajuvesi ovat hyviä valintoja kuumille keleille,”

-parfymööri Azzi Glasser.

Mitä omaan kokoelmaan?

Acqua di Parma Colonia on mahtavan raikas ja kevyt hajuvesi, jossa yhdistyvät Sisilialaiset sitrus-hedelmät ja välimerelliset yrtit. Tämä täydellinen kuumien kelien kölninvesi kehitettiin vuonna 1916. Pierre Balmainin sitruksen tuoksuinen Monsieur Balmain -hajuvesi on myös hyvä valinta kuumalle säälle, samoin kuin Tom Fordin Neroli Portofino.

Jos et ole sitrus-tuoksujen ystävä, niin kokeile merellistä tuoksua. Giorgio Armanin Acqua Di Gio ja Bvlgari Acqua Marine vangitsevat itseensä meren raikkaan tuoksun.

Bangerheadin Clean -hajuvesi on suihkunraikas kokonaisuus aikuiselle miehelle. Greipin ja laventelin yhdistelmä on raikas ja on kuin luotu kesäkäyttöön.