koskenlaskija makaronilaatikko valmiina

Koskenlaskija makaronilaatikko – Reseptit

Makaronilaatikko on klassisten kotiruokien kunkku. Se on niin lapsien, opiskelijoiden, kuin kehonrakentajienkin mieleen. Lapset pitävät sen hillitystä mausta, opiskelijat hyvästä hinta-laatusuhteesta ja kuntosalien karjut proteiinirikkaasta naudanjauhelihasta.

Perinteisesti makaronilaatikon sidosaineena käytetään munamaitoa. Suosittua on myös munamaidon korvaaminen lihaliemi-ruokakerma seoksella. Tässä reseptissä käytämme munamaidon sijaan lihaliemi-koskenlaskija sekoitusta, joka on munamaitoon verrattuna huomattavasti maukkaampi vaihtoehto.

Koskenlaskija makaronilaatikko – Resepti

  • 400g makaronia
  • 400g naudanjauhelihaa
  • 1 pkt (250g) Valion Koskenlaskija -sulatejuustoa
  • 2 lihaliemikuutiota
  • 1 tomaatti
  • 1-2 sipulia
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1 tl mustapippuria
  • pizzamaustetta
  • Emmental/Parmesan -juustoraastetta
  • 1 l vettä
  • öljyä/voita
  • suolaa
  • sokeria

Valmistusohje:

Ensimmäisenä keitä makaronit kattilassa. Niitä ei tarvitse keittää aivan kypsiksi, sillä ne tulevat kypsymään vielä uunissa. Pilko sipulit pieniksi ja murskaa valkosipulit. Aloita jauhelihan paistaminen pannulla ja lisää pian sipulit joukkoon. Pilko tomaatti pieniksi paloiksi ja lisää pannulle, kun jauhelihat alkavat olla valmiita. Lisää sekaan vielä mustapippuri, sekä sokeria ja suolaa. Sokeria ja suolaa kannattaa laitaa suurin piirtein saman verran, oman maun mukaan.

Keitä vesi ja lisää siihen lihaliemikuutiot. Paloittele sulatejuusto ja sulata se veden sekaan. Sekoita tasaiseksi ja jätä odottamaan seuraavaa vaihetta.

Ota esiin uunivuoka ja lisää sinne makaronit ja jauhelihaseos. Sekoita seos hyvin ja kaada päälle lihaliemiseos.

Viimeistele ripottelemalla päälle juustoraastetta ja pizzamaustetta. Paista 200 asteisessa uunissa n. 30 minuuttia. Koskenlaskija makaronilaatikko on valmista, kun se on kauniin kullanruskeaa. Puolen tunnin jälkeen vedä makaronilaatikko ulos uunista ja anna sen levätä pieni hetki ennen tarjoilua. Tarjoile salaatin kanssa!

Vinkki

Pilko ja lisää koskenlaskija makaronilaatikon joukkoon kokonainen chili samalla, kun kuullotat sipuleita, mikäli pidät tulisimmista mauista.