lompakko-kokoelma

Millainen on hyvä miesten lompakko?

Meitä miehiä kiinnostaa lompakon sisältö (tai sen puute) yleensä enemmän, kuin itse lompakko. Lompakot eivät yleensä saa meiltä yhtä paljon huomiota, kuin kengät, kellot tai hatut. Keskitymme lompakko-ostoksilla ollessamme mieluummin käytännöllisyyteen, josta lompakon tyyli saakin välillä kärsiä.

Totuus on, että hyvä miesten lompakko tekee käyttäjänsä rahojen ja korttien käytön helpoksi. Lompakon tulisi olla järjestelmällinen ja taata helppo pääsy rahoihin. Käytännöllisyyden ei kuitenkaan tulisi tarkoittaa, että tyylistä on pakko tinkiä. Kokosimme tähän artikkeliin tietoa ajankohtaisista lompakoista niille, jotka ovat päivittämässä lompakkoaan tai ostamassa sellaista lahjaksi miehelle. Artikkelista löydät myös oppaan, jonka avulla pidät lompakkosi laihana.

Urheilullinen lompakkomiesten lompakko hiilikuidulla

Yleisiä materiaaleja ovat nylon, twill -kangas ja kumi. Sporttisia lompakoita valmistavat mm. Polo Short ja The North Face. Nämä lompakot ovat halvempia, kuin nahkalompakot. Kuten kaikkialla, on tälläkin alalla ylihinnoiteltuja trendimerkkejä joita kannattaa välttää, ellei sitten halua maksaa tyhjästä.

Monet kasuaalimmat miesten lompakot suljetaan tarranauhalla tai vetoketjulla, jotta niihin saataisiin hieman urheilullisuutta mukaan. Nylon-lompakko on hyvä ostos, koska ne ovat yleensä kestäviä ja vedenpitäviä. Niissä on usein sisällä verkko, joka jakaa lompakon eri osastoihin. Polo Sport ja Eddier Bauer mm. valmistavat nylon-lompakoita.

Nahkalompakkomiesten nahkalompakko

Seuraavana tulevat tyylikkäämmät nahkalompakot. Nahkalompakko sulkeutuu usein nepparilla tai vetoketjulla, mutta useimmissa ei ole sulkemismahdollisuutta.

Nahkalompakoita on eri kokoisia ja muotoisia, mutta kuuminta muotia tällä hetkellä ovat hieman pidemmät ja suorakulmaiset nahkalompakot. Vaikka nämä ovat trendikkäitä, niin ne eivät ole käytännöllisiä, jos pidät lompakkoasi takataskuissasi. Takatasku ei kuitenkaan ole kaikista fiksuin paikka säilyttää lompakkoa, sillä lompsa saattaa ”kadota” sieltä yllättävän helposti.

Kaksiosaiset lompakot ovat suosituimpia; kolmiosaisten lompakoiden kolmas puoli on usein tarkoitettu vain turhien papereiden säilyttämiseen, joka tekeekin lompakostasi vain paksumman.

Miehen lompakon paksuus ei tietenkään ole ongelma, jos se johtuu suuresta käteismäärästä. Lompakkoa ei kuitenkaan kannata täyttää vuoden vanhoilla kupongeilla ja kuiteilla. Jos kuitenkin omistat hieman liikaa rahaa, ja tunnet tarvetta laihduttaa lompakkoasi, niin tutustu Pradan, Burberryn ja Kenneth Colen valikoimiin. Burberry sen sijaan on kuuluisa ruutukuviostaan, joka valmistetaan yhtiön lompakoihin vedenpitävästä mikrokuitukankaasta.

Artikkeli jatkuu seuraavalla sivulla. Klikkaappa –>