Rolex -rannekello säilyttää arvonsa

Rolex on äärimmäinen vaihtoehto miehelle, joka suunnittelee uuden kellon hankintaa. Vuosittain Sveitsissä tuotetaan n. miljoona Rolexia, joka onkin maailman tunnetuin luksuskello. Testaa vaikka: pyydä tuntematonta kertomaan yksi kellomerkki. On hyvin iso todennäköisyys, että hän vastaa Rolex.

Rolex on usein ensimmäinen kallis kello, jonka ostamista mies harkitsee. Monet kelloharrastajat syrjivät kuitenkin vielä muutamia vuosia sitten rollea, sillä he eivät pitäneet kelloa maineensa arvoisena. Asenteet ovat kuitenkin muuttuneet jyrkästi viime vuosina. Entiset rollejen vihaajat saattaa nykyään nähdä jopa Rolexi kädessä.

Mikä on sitten muuttunut?rolexeja mustalla taustalla

Rolexin kellot eivät ainakaan ole ja merkki onkin paremmin tunnettu siitä, mitä se ei tee. Se ei tee uusia kelloja joka vuosia. Se ei itse asiassa tee uusia kelloja juuri koskaan. Ellet ole rolex -harrastaja, niin et todennäköisesti edes huomaa eroa vuoden 1964 ja 2014 Submariner -mallissa. Rolexin muutaman millimetrin muutos kelloihinsa on niin iso uutinen, että aurinkovoimalla toimiva Lamborghinikin jäisi sen jalkoihin.

Ihmisten asenteet rolexia kohtaan ovat kuitenkin muuttuneet. Sen voi ostaa monesta syystä, mutta usein se ostetaan, koska se säilyttää arvonsa hyvin toisin kuin monet muut luksuskellot. Ihminen, joka ostaa kymppitonnin kellon todennäköisesti tykkää kyseisestä kellosta. 10 vuoden kuluttua voi muoti olla kuitenkin toinen ja uuden kellon ostaminen voi alkaa kaduttaa. On mieltä lämmittävää, jos sattuu omistamaan Rolexin, sillä sen voi silloin myydä pitkälti samaan hintaan, kuin sen oli ostanutkin.

Kelloharrastajat vähättelivät Rolexia, sillä he eivät pitäneet sen koneistoja tarpeeksi kiinnostavina ja teknisinä. Nykyään ei kuitenkaan varmaan juuri kukaan rollen ostaja mieti sen koneistoja, saati sitten tiedä niistä mitään. Rolex on kuitenkin todella tarkka ja luotettava kello. Monet kellokauppiaat ja asiantuntijat käyttävätkin rollea yhdestä syystä: se ei hajoa. Monet heistä myös sanovat, että Rolex oli heidän ensimmäinen hyvä kellonsa ja he vieläkin pitävät sitä kädessään.

Monilla klassikko malleilla on paljon historiaa takanaan. Niin on myös GMT Masterilla, jonka Rolex suunnitteli alun perin Pan Am -lentoyhtiön lentäjille 1950-luvulla. Siitä lähtien GMT Master on ollut lentäjien suosiossa. Kukapa ei muistaisi James Bondin kädessä ollutta vintage Rolexia? Sean Connery onkin varmaan myynyt enemmän rolleja, kuin New Yorkin, Pariisin ja Pekingin kellokaupat yhteensä. Rolexin hienoutena voidaan pitää myös sitä, että harvinaisen keräilyversion voi erottaa normaalista Submarinerista vain pieni väritys ero. Huomaamaton yksityiskohta voi määrittää, onko kyseessä 5 tuhannen, vai 50 tuhannen euron kello. Osittain tästä syystä perus rolletkin myyvät todella hyvin, sillä niitä ei juuri erota erikoisversioista.

Vaikka Rolex-kupla alkaa pian olemaan valmis puhkeamaan, niin ainakin merkin keräilymalleilla tehdään kokoajan suurta rahaa. Mm. ”Paul Newman” Daytona -malli kaupattiin huutokaupassa yli miljoonalla dollarilla.

Onneksi on olemassa myös edullisempia vintage Rolexeja. Olkaa hyvät herrat kuitenkin varovaisia ostaessanne rolexeja, sillä väärennöksiä on monin verroin enemmän liikkeellä, kuin aitoja. Yksi hyvä syy ostaa rolle on syy, miksi monet eivät osta sitä: kaikki tunnistavat sen. Jos et halua, että ihmiset huomaavat ”öky-kelloasi”, niin unohda rolexit. Jos taas olet sitä mieltä, että ihmiset huomaavat nähdessään rollen ranteessasi, että olet saavuttanut jotain, niin anna mennä vaan ja pidä sitä ylpeydellä. Sinä teet päätöksen. Sinun rahasi, sinun ranteesi.