kauluspaidan silittäminen on helppoa

Kauluspaidan silittäminen 101

Nykyään on olemassa paljon kauluspaitoja, joita markkinoidaan helppohoitoisina. Helppouteen vaikuttavat materiaali, kankaan käsittely ja joskus myös puuvillan kudontatekniikka.

Paitaa tarvitsee kuitenkin silittää, oli se sitten helppohoitoinen tai ei. Silitetty paita on aina fiksumman näköinen. Eron näkee, mutta myös tuntee. Paidat yleensä kutistuvat hieman pesussa, koska niihin tulee ryppyjä ja taitoksia. Silittämällä paidan ja erityisesti sen hihat saa kuitenkin palautettua oikean mittaisiksi. Kauluspaidan silittäminen on yksinkertainen homma, jonka avulla paitasta tulee mukavampi pitää yllä.

Ei ole olemassa yhtä oikeaa tapaa silittää kauluspaita – vain lopputuloksella on väliä. Tietenkin myös nopeus on aina plussaa, sillä miehet eivät tunnetusti viihdy silitysraudan parissa. Kauluspaitaa silitettäessä tavoitteena on aina ryppyjen ja taitoksien poistaminen, sekä kauluksen suoristaminen. Tässä artikkelissa annan vinkkejä kauluspaitojen silittämiseen. Sinä saat itse päättää, mitkä niistä otat käyttöösi.

Vinkkejä silittämiseen
suihkepullo kädessä

Kauluspaita on helpommin muokattavissa, kun sen silittää kosteana. Silitä se joko tunti pesun jälkeen tai kostuta se suihkepullolla. Suihkepullolla kostutettu paita kannattaa laittaa muovipussiin vetäytymään kymmeneksi minuutiksi, jolloin homma helpottuu entisestään.

Kaulus kannattaa silittää avattuna ja laudalle taitettuna. Silitä kaulus pelkästään sen sisäpuolelta – näkyvälle puolelle ei jää ryppyjä ja kauluksen alareuna ei ala nousemaan ylöspäin ajan myötä.

Itsepäisinkin kauluspaita joutuu nöyrtymään, kun väännät silitysraudan höyrysäätimen tarpeeksi suurelle teholle. Lämpö, höyry ja kosteus takaavat sileän lopputuloksen yhdessä paineen kanssa. Jos paita ei meinaa suoristua, niin paina raudalla kovemmin. Silitysraudan veden kulutus kasvaa sitä mukaan, kun höyryä väännetään isommalle. Jos sinulla on monta kauluspaitaa silitettävänä, niin voit joutua täyttämään vesisäiliön silityksen aikana.

Mikäli huomaat paitasi hihoihin jäävän kahdet vekit, niin silitä paidan hihat vain toiselta puolelta. Suurella teholla silitettäessä toinenkin puoli silittyy samalla. Säästät aikaa ja vältyt turhilta vekeiltä.

Asettele paita laudalle aina mahdollisimman suoraan. Huonosti aseteltuun paitaan tulee vain lisää ryppyjä.

Onko sinulla vinkkejä paidan silitykseen? Oletko kenties pilannut kauluspaitojasi silittämällä ne huonosti? Jaa kokemuksesi alla olevassa kommenttikentässä.