miesten e-pilleri on jo täällä

Läpimurto miesten e-pillereiden kehityksessä

Tutkijat ovat kehittäneet ratkaisun naisten ongelmaan. Naisilla on tunnetusti vaikeuksia muistaa syödä e-pillerinsä. Ratkaisu ongelmaan oli helppo – tehdään siitä miesten ongelma.

Tutkijat ovat kehittäneet miesten ehkäisypillerin käyttäen raaka-aineena Indonesialaista pensasta. Pillerin väitetään olevan 99% toimiva.

Gendarussa kasvi heikentää sperman entsyymejä, jonka ansiosta nainen ei voi tulla raskaaksi siitä.

Kyseistä pensasta on käytetty jo vuosi Papuan saarella ehkäisykeinona. Heimon jäsenet käyttävät pensasta keittämällä siitä teetä.

Lääkkeen kehitti professori Prajogo (Airlangga University) kuultuaan huhuja sen erinomaisista ominaisuuksista. Prajogo on tehnyt tutkimusta jo yli 30 vuotta. Hän on eristänyt kasvista aktiivisen ainesosan, laittanut sen pillerin muotoon ja tehnyt kliinisiä tutkimuksia osoittaakseen lääkkeen potentiaalin.

Parhaillaan hän työskentelee optimaalisen annostuksen parissa. Hän uskoo voivansa valmistaa miesten ehkäisypillerin, joka alkaa toimia jo tunnin kuluessa annoksen ottamisesta.

Hän on tehnyt kliinisiä tutkimuksia 350 miehen kanssa ja on todennut, että e-pilleri toimii 99% tapauksista. Miehen hedelmällisyys palautuu normaaliksi kuukauden kuluessa pillerin nauttimisen jälkeen.

Ainoita sivuoireita oli joillain miehillä esiintynyt painon nousu. Lisäksi yhdellä koehenkilöllä todettiin ongelmia sydämen ja maksan kunnossa, mutta suoria johtopäätöksiä niiden yhteydestä kapseliin ei voitu vetää. Ongelmat saattoivat johtua jostain aivan muustakin.

Kokonaisuudessaan sivuoireet olivat siis lieviä – ainakin naisten e-pillereihin verrattaessa.

Mitä mieltä olet? Tuletko käyttämään tulevaisuudessa miesten e-pillereitä? Vai onko pillereiden syönti naisen vastuulla?