koktail-koira

Dry martini – Ohjeet ja välineet

Reseptit

Vodka Martinidry martini drinkki yössä

Bondin suosikki, ajaton klassikko ja loistava aperitiivi (ennen ruokailua). Voidaan valmistaa myös hämmentämällä eli sekoittamalla, mutta miksi tehdä niin? Ravistettuna, ei sekoitettuna..

Vodkan ja vermutin oikeasta suhteesta löytyy monia mielipiteitä, jotka vaihtelevat 2:1 ja 3:1 välillä. Mitä enemmän vodkaa – sitä kuivempi koktaili.

Ainekset

Ohje

Osta laadukasta vodkaa, sillä vergi ja suomiviina pilaavat minkä tahansa martinin. Laita ravistimeen jääpaloja, lisää ainekset ja ravista. Siivilöi juoma cocktail-lasiin.

Koristele juoma hammastikkuun kiinnitetyillä oliiveilla. Voit myös lisätä lasiin palan sitruunan kuorta.

Dry Martinidry martini on hieno drinkki

Tämä kuiva aperitiivi on ns. normaali martini. Se voidaan valmistaa hämmentämällä tai ravistettuna. Ginin ja vermutin oikeasta suhteesta kiistelläkään tässäkin drinkissä ja mielipiteet vaihtelevat 2:1 ja 8:1 välillä. International Bar Associationin, eli IBA:n ohjeissa aineksien suhde on 55:15 ml.

Ainekset

Ohje

Laita shakeriin jääpaloja, lisää ainekset ja hämmennä/ravista. Siivilöi juoma suoraan cocktail-lasiin. Koristele hammastikkuun asetetulla oliivilla ja halutessasi myös sitruunan kuorella. Drinkin makua on mahdollista säädellä muutamalla tipalla katkeroa.

Vikat sanat

Martinin tunnistaa hammastikkuun asetetuista oliiveista, korkeasta cocktail-lasista ja läpinäkyvästä olemuksesta.

Niin vodka-, kuin dry martininkin valmistaminen onnistuu helpoiten kunnon välineitä käyttäen. Tarvitset vain ravistimen, siivilän ja alkoholimitan.

Ravistettuna vai sekoitettuna? Ota kantaa kommenttikenttää käyttämällä.