veroparatiisitili

Miksi veroparatiiseihin avataan tilejä?

Tili veroparatiisissa voi kuulostaa joillekin James Bond tavaralta tai hyvältä tavalta piilottaa huumerahoja. Todellisuudessa kuitenkin monet ihmiset käyttävät veroparatiiseja eri syistä. Veroparatiisitili kuulostaa toki seksikkäältä, mutta useimmiten niitä käytetään vain verosäästöjä varten. Verokeitaissa veroja ei juurikaan kerätä, joten voi olla kannattavaa laittaa raha mieluummin sinne kasvamaan korkoa. Suomen 30% pääomatulovero ei kaikkia houkuta.

Jos verot eivät ole sinulle ongelma, niin velat saattavat olla. Velkojan on lähes mahdotonta saada sinulta rahaa perittyä, jos hän ei tiedä veroparatiisitilistäsi. Vaikka hän tietäisi, on se silti vaikeaa johtuen veroparatiisien lainsäädännöstä. Veroparatiisimailla on tiukat pankkisalaisuudet, eivätkä luotettavat veroparatiisit anna tietoja muualle.

Jos nostat sosiaalitoimistosta rahaa, ja tarvitset itsellesi tilin, jota ei huomata, on veroparatiisi kuin luotu sinua varten.

On olemassa myös neljäs ryhmä, joka työntää rahojaan veroparatiiseihin, vaikka ei paratiiseja tarvitse. He ovat niitä, jotka avaavat tilin ollessaan lomalla Sveitsissä. Mikä olisi muka parempi iskurepliikki, kuin sveitsiläisen pankkitilin mainitseminen kesken keskustelun?

Jos siis tarvitset veroparatiisitiliä, oli syy mikä tahansa, niin katso alempaa ohjeet kuinka avata tili verokeitaaseen.

Pelkkä tilin avaaminen verokeitaaseen ei ole rikos
veroparatiisitilin avaaminen ei ole rikos

Veroparatiisiin tilin avaaminen ei ole rikos. Näiden tilien avulla kuitenkin tehdään paljon rikoksia. Veronkiertoa, pimeän rahan piilottamista ja yleistä rahan piilottamista. Jos siis perustat veroparatiisitilin toteuttaaksesi rikoksen, tai peitelläksesi rikosta, voit joutua oikeuteen Suomessa. Rahat saattavat silti välttää lain kouran, vaikka se olisi kuinka pitkä. Parhaimmat veroparatiisit eivät jakele pankkisalaisuuksia eivätkä rahoja.

Riskit

Laittaessasi Suomessa rahaa pankkiin, voit olla hyvin varma siitä, että rahasi ovat turvassa. Veroparatiiseissa toimivat kuitenkin viidakon lait. Mitä muutakaan voi odottaa bisnekseltä, joka perustuu lain kiertämiseen. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että jos veroparatiisimaa kokee suuren luonnon katastrofin tai vallankaappauksen yms., rahasi saattavat kadota taivaantuuliin. Kuten kaikessa bisneksessä, tulee myös veroparatiisien kanssa asioidessa hajauttaa riskit. Kun hajautat rahasi tarpeeksi moneen maahan, kasvavat hyödyt riskejä suuremmiksi.

Rahan määrä

Veroparatiisit eivät ole vain superrikkaille, mutta eivät myöskään penninpyörittäjille. Vähimmäis-talletukset vaihtelevat eri pankkien välillä. Sinun tarvitsee kuitenkin miettiä, että mikä määrä rahaa on operaation arvoinen. Vaikka verokeidastilin perustaminen on melko nopeaa ja vaivatonta, ei sekään itsestään synny.

Matkustaminen

Avataksesi tilin verokeitaaseen, ei sinun tarvitse matkustaa paikan päälle. Tämä on kansainvälistä bisnestä parhaimmillaan. Tilin voi avata sähköpostin tai puhelimen välityksellä. Loppupeleissä olet kuitenkin vieläkin Suomessa, ja rahasi ovat muualla. Jos haluat olla turvassa, ja välttää Suomen lakeja ja veroja, muuta pois.

Laittaisinko rahani Sveitsiin vai Caymansaarille? Hmm.

Sveitsisveitsi on tunnettu pankkisalaisuuksistaan

Tilin voi avata paikan päällä, tai sähköpostilla. Paras hyöty Sveitsissä on sen tiukka pankkisalaisuus. Sveitsissä pankkitietojen luovuttamiseksi rahojen hankkimiseen täytyy liittyä rikos. Sveitsiläisessä lainsäädännössä veronkierto ei ole rikos. Yhdysvallat on painostuksellaan saanut monia veroparatiiseja antamaan tietojaan, mutta Sveitsi on tunnettu salaisuuksien pitämisestä. Toisaalta, kaikki tietävät tästä ja jos velkoja huomaa, että omistat tilin Sveitsistä, hän tietää myös, että salaat jotain.

Caymansaaretcaymansaarten veroparatiisi on yrityksiä varten

Caymansaarten veroparatiisi on suunnattu yrityksille. Tämän avulla on mahdollista avata tili, ja pitää identiteettisi salassa. Pankki tietää silloin vain yrityksesi nimen. Tämä yritys voi olla vain pelkkä nimi, eivätkä nämä yritykset useinkaan harjoita edes oikeaa liiketoimintaa. Kyseessä on siis ns. pöytälaatikkoyritys. Jos tarvitset erityistä yksityisyyden suojaa, voit halutessasi tehdä monien pöytälaatikko yritysten sarjan, jolloin henkilöllisyyttäsi on käytännössä mahdotonta selvittää.

Caymansaaret eivät rohkaise laittomaan toimintaan, kuten veronkiertoon, mutta se ei raportoi talletuksista, eikä talletuksien koroista – se on sinun tehtäväsi. Muista kuitenkin, että Caymansaaret avaavat tilejä Yhdysvalloille, kun kyse on terrorismista tai suurista huumerikoksista. Tällöin myös oma tilisi saattaa joutua tutkinnan alle. On kuitenkin epätodennäköistä, että Suomen viranomaiset tästä hyötyisivät.

SingaporeSingapore on Aasian veroparatiisi

Singaporessa veroparatiisi toimii melko samalla tavalla, kuin muuallakin. Rahaa siirretään Singaporeen usein verotus-syistä. Singaporella on alhaisin verotus koko Aasiassa. Jos pelaat korttisi oikein, ei sinun tarvitse maksaa lainkaan veroja Singaporessa ansaituista korkotuloista. Vaikka kaikki muutkin veroparatiisit tarjoavat huomattavia verohelpotuksia, on Singaporeen sijoittaminen silti erityisen kannattavaa.

Singaporen pankit sijoittavat rahojaan Kiinan kasvavaan talouteen, joten korkotulot ovat huomattavia. Paikalliset asiantuntijat valitsevat sinulle aina parhaat sijoituskohteet. Eikä sinun tarvitse käydä paikan päällä. Sähköpostin avulla voit Suomesta käsin sijoittaa Aasian veroparatiisiin.

Luxemburgluxemburg

Ennen tilin avaamista Luxemburgiin, tulee sinun ensin ylittää muutama pieni este. Tarvitset suosituksia nykyiseltä pankiltasi, ja sinun tulee vastata muutamiin kysymyksiin liittyen siihen, miten aiot käyttää rahaasi Luxemburgissa.

Kuten Singapore, Luxemburg on tunnettu hyvistä korkotuloistaan, mutta korkotulot ovat hieman laskeneet viime vuosina. Jos sijoitat Luxemburgiin, tulevat rahasi kasvamaan verottomasti korkoa hyvin vakaassa maassa. Singaporeen verrattaessa korkotulot ovat hieman pienempiä, mutta riskit eivät ole niin suuria, koska et sijoita Kiinan vasta kasvuvaiheessa olevaan talouteen.

Vikat sanat

Veroparatiisitilin avaaminen tai verosuunnittelu eivät ole rikoksia, mutta veronkierto on. Kannattaakin aina tarkastaa lainsäädäntö ennen toimeen ryhtymistä. Me emme missään nimessä kehota ihmisiä rikkomaan Suomen lakia.

Veroparatiisitiliä suunnitellessa kannattaa miettiä, että kelle siitä kannattaa kertoa. Vaikka et olisi tekemässä mitään laitonta, niin ihmiset siltikin usein yhdistävät veroparatiisitilit rikoksiin ja veronkiertoon. Se on kuitenkin heidän ongelmansa.