kahvi kielletty

6 vinkkiä, jotka pitävät hampaat valkoisina.

Laikukkaat, keltaiset ja epäpuhtaat hampaat ovat indikaattori sinun hammashuollostasi, tai pikemminkin sen puutteesta. Sarja valkoisia hampaita ei pelkästään anna sinulle itseluottamusta, vaan ne ovat tärkeässä roolissa myös työelämässä ja naiselämässä. Ammattilaiset voivat valkaista hampaasi, tai sitten voit seurata ohjeitamme ja kehittää hampaitasi avullamme. Valinta on sinun.

1. Syö raakoja hedelmiä ja vihanneksiahedelmät valkaisevat hampaita

Syö hedelmiä, vihanneksia ja muuta epämääräistä ruokaa valkaistaksesi hampaitasi. Ne ovat hyväksi koko kehollesi, mutta vihannekset ja kovat hedelmät, kuten omena auttavat hampaitasi pysymään puhtaina poistamalla laikkuja ja plakkia hampaistasi.

2. Vaihda sähköhammasharjaan

Sähköhammasharjan pyörivä ja pumppaava liike tekee hampaiden harjaamisesta huomattavasti tehokkaampaa. Ei ole sattumaa, että hammaslääkärit käyttävät sähköhammasharjoja. Aluksi normaaliin harjaan tottuneelle sähköhammasharjan käyttäminen voi tuntua oudolta, mutta siihen tottuu nopeasti. S-harjaa käyttäessäsi sinulta ei myöskään vaadita niin paljoa liikettä, mikä onkin iso bonus silloin, kun harjaat hampaitasi väsyneenä.

3. Älä juo energiajuomiared bull energiajuoma

Tee, kahvi, viini ja viimeisenä, mutta pahimpana energiajuomat. Kyseiset tuotteet tuottavat eroosiota hampaisiisi ja liuettavat hammasta pikkuhiljaa. Hammas pienentyy, kellertyy ja reikiintyy helpommin.

4. Käytä hammaslankaa tai -tikkujahammaslanka on hyvä apuväline

Hammaslanka auttaa poistamaan plakkia ja ruuantähteitä hampaista. Hampaiden välipintoja suositellaan puhdistettavan vähintään kahdesti viikossa. Puhdistusvälineen valintaan vaikuttaa se, millainen hampaiden välitila ihmisellä on. Jos hampaiden välissä on paljon tilaa, niin hammastikku voi olla parempi vaihtoehto. Puinen tikku kannattaa kostuttaa vedellä ennen käyttöä, jolloin siitä tulee sitkeämpi ja kestävämpi.

5. Vähennä tummien ruokien syöntiäviini tummentaa hampaita

Ajatus tämän takana on, että tummissa ruuissa on vahva ja tumma pigmentti, joka värjää hampaita vaaleita ruokia enemmän. Siksi mustaa kahvia, soijakastiketta ja jopa terveellisiä mustikoita kannattaa vähentää ruokavaliossa. Valkoiset hampaat pysyvät helpommin valkoisina, kun niitä ei ”maalata” jatkuvasti tumma pigmenttisillä ruoka-aineilla.

6. Pese myös kielesivalkoiset hampaat

Kieleesi tarttuu jatkuvasti paljon bakteereja, joten miksi pesisit vain pelkät hampaat, etkä myös kieltä? Kosketat jatkuvasti kielelläsi hampaisiin, jolloin myös bakteerit siirtyvät niihin. Kielen harjaaminen voi estää pahan hajuisen hengityksen, mutta se myös auttaa sinua ehkäisemään hampaisiin ilmestyviä laikkuja.

Suosittelen lämpimästi lukaisemaan tämän oil pullingista kertovan artikkelin, mikäli olet kiinnostunut vaalentamaan hampaitasi luonnollisesti.