pekonia

Pekonit uunissa, mikrossa ja pannulla

”Pannulta roiskuva rasva on ikuinen ongelma pekonin ja pannun yhteistyössä.”

Miten sinulla on tapana valmistaa pekonisi? Pekonit voi paistaa monella tapaa. Isommat erät kannattaa pannun sijaan lykätä suosiolla uuniin. Malttamaton ja nälkäinen ihminen voi pannun sijaan käyttää myös mikroa. Lue alta vinkit pekonin valmistamiseen mikrossa, pannulla ja uunissa.

Mikropekoni

Tähän operaatioon tarvitset mikron kestävän astian, pekonia ja talouspaperia. Levitä astian pohjalle vähintään neljä palaa talouspaperia. Niiden tarkoituksena on imeä itseensä ylimääräinen rasva. Asettele pekoniviipaleet papereiden päälle ja peitä ne muutamalla palalla paperia.

Kypsennä täydellä teholla minuutti ja tarkista pekonit. Kypsyysasteesta riippuen voit tarvittaessa kypsentää niitä vielä puoli minuuttia. Muista kuitenkin, että pekoni kypsyy vielä hieman mikrosta ottamisen jälkeenkin.

Siirrä pekonit välittömästi lautaselle, jotta ne eivät tartu kiinni talouspaperiin.

Uunipekoni

pekoni uunissa

Mikäli maailman huippukokkeihin on luottamista, niin sinun kannattaa valmistaa pekoni uunissa. Täydellisen rapeaa pekonia saat, kun taittelet alumiinifoliosta sahalaitaisen ja laitat pekonit paistumaan sen päälle. Uunin voi kuitenkin saada pekonin paistamisella todella rasvaiseksi ja likaiseksi. Noudata seuraavaa kuutta ohjetta, niin pääset helpommalla.

1. Lämmitä uuni 200 asteeseen

2. Asettele pekonit sahalaitaisen folion tai leivinpaperin päälle. Siivujen väliin kannattaa jättää sen verran tilaa, etteivät tartu kiinni toisiinsa. Pellin reunat voi halutessaan suojata foliolla, jotta rasva ei tartu niihin.

3. Aseta pelti uunin alatasolle. Mikäli paistat kahta pellillistä samaan aikaan, niin aseta ne ala- ja ylätasolle. Jätä keskitaso tyhjäksi.

4. Paista 15-20 minuuttia. Aika riippuu pekonin paksuudesta ja siitä, millaista pekonia haluat saada. Aseta herätyskello 12 minuutin päähän ja arvioi silloin, kuinka kauan vielä pidät pekonit uunissa.

5. Vuoraa tarjoiluastia talouspaperilla – ylimääräinen rasva imeytyy niihin ja pekonit rapeutuvat vielä hieman. Tarjoile heti!

6. Siivoa. Kaada pellille kertynyt rasva varovasti roskikseen. Viemäriin sitä ei saa kaataa, sillä se tukkii viemärit.

Pannupekoni

Pannulta roiskuva rasva on ikuinen ongelma pekonin ja pannun yhteistyössä. Sen voi kuitenkin eliminoida tehokkaasti veden avulla.

Vesi estää rasvan roiskumisen ja tekee koostumuksesta rapeamman ja pehmeämmän. Se myös auttaa, jos sinulla on tapana polttaa pekonisi pannulla. Kiehuva vesi pitää rasvan tiukasti kiinni pekonissa. Rasva ei tirise silloin seinille eikä silmille.

Tee näin: Laita pekoniviipaleet kylmälle pannulle. Lisää vettä pannulle niin, että pohja täyttyy juuri ja juuri. Käännä liesi täydelle teholle. Käännä siivut kerran paistamisen aikana. Vesi haihtuu pannulta n. viidessä minuutissa.

Veden haihduttua vähennä lämpöä ja paista normaaliin tapaan loppuun.

Vikat sanat

Valmistuuko pekoni uunissa, vai pannulla? Ehkäpä mikrossa? Onko sinulla omia kikkoja pekonin paistamiseen? Liity keskusteluun kommenttikentän kautta.