beer pong -pöytä

Beer pong -pöytä ei ole enää entisensä

Beer pong on suosittu juomapeli etenkin Amerikassa. Suomessakin etenkin nuoret tietävät, mistä on kyse. Beer pong on maailman ainut juomapeli, jossa otellaan vuosittain maailmanmestaruudesta. Kisat järjestetään perinteisesti Las Vegasissa ja pääpalkintona on 50,000 dollarin potti.

Penumbra Tables vie beer pongin kuitenkin aivan uusiin sfääreihin. Yhdysvaltalainen yhtiö on nimittäin jo parin vuoden ajan kehitellyt interaktiivisia kaljapingis pöytiä. Pöydät ovat täynnä kirkkaita ledivaloja, niissä on Wifi ja ne leijuttavat pingispalloja ilmassa. Mitä muuta voisi enää pöydältä toivoa?

interaktiivinen beer pong -pöytä

Pöydän tarina

Interaktiivisen bissepingis-pöydän kehitti Mark Alway. Hän halusi luoda tiloja yökerhoihin ja baareihin, jotka uutta teknologiaa hyväksikäyttäen toisivat niihin lisää asiakkaita. Hän halusi myös panostaa siihen, että asiakas myös pysyy klubilla mahdollisimman kauan ja että hänellä on aidosti hauskaa.

Penumbran beer pong -pöydät ovat kahden vuoden tutkimisen, kehittämisen ja monien unettomien öiden tulos. Yrityksen perimmäisenä tavoitteena on luoda teknologian sovelluksia joka päiväiseen elämään.

penumbran pöytä valaistuna

Kuinka pöydät toimivat?

Kuppien tunnistus

Penumbra Tables on patentoinut mukin tunnistusjärjestelmänsä. Voit asettaa kaljakupit pöydälle miten tahansa ja pöytä tunnistaa aina niiden paikat, sekä valaisee niiden reunat. Mikroprosessori sensoroi pöytää yli 100 kertaa sekunnissa ja pystyy näin määrittämään aina mukien paikat.

Pingispallojen leijuttaminen

Tämä beer pong -pöytä leijuttaa pingispalloja sen reunoilla olevien tuulitunneleiden avulla. Enää ei tarvitse kärsiä märistä ja kaljatahmaisista palloista. Ilmavirta alkaa tulemaan pöydästä, kun asetat pallon tunnelin päälle. Ilmavirta myös loppuu heti, kun otat pallon siitä pois. Pallojen leijuttamisessa käytetään huipputeknologiaa ja pöytä tekeekin yli 8 miljoonaa matemaattista laskua sekunnissa, jotta pallo saadaan pysymään ilmassa. Leijuvat pallot tietenkin myös valaistaan ledivaloilla.

Keskiosan Led-design

Erilaisia ledivalojen värivaihtoehtoja löytyy kuusi. Valoista voidaan tehdä yhtiön sivuilla valmiina listattuja kuvia pöytään tai pöydän ostaja voi halutessaan teettää oman kuvionsa/mainoksensa. Ledit saadaan vilkkumaan tietyssä järjestyksessä – tai ne voidaan laittaa vilkkumaan musiikin tahtiin.

Wifi

Pöydän Wifin avulla lähetetään pelin tulokset reaaliajassa yhtiön pääserverille. Wifin avulla voidaan kännyköillä maksaa pelimaksut (mikäli pöytä on käytössä baarissa). Pöytä myös pistää viestiä pelaajan puhelimeen, kun on hänen vuoronsa, mikäli hän on lähtenyt pois pöydästä esim. vessaan. Penumbra pitää yllä myös maailmanlaajuista tulostaulua, josta voi käydä katsomassa parhaat pelaajat.

Vikat sanat

Tässä pöydässä voisi olla ainesta myös suomalaisten baarien ja yökerhojen sisäänheittäjäksi. Mikäli tätä pääsee tulevaisuudessa jossain pelaamaan, niin kiitän kyllä kulttuuriteon tehnyttä yökerhoa/ravintolaa. Ongelmaksi voi kuitenkin koitua Suomen alkoholilainsäädäntö, joka pyrkiikin varmasti pistämään kapuloita rattaisiin, sillä ideanahan on laittaa vastustaja juomaan mahdollisimman paljon. Ehkäpä Suomessa mukien olut korvattaisiinkin vedellä ja beer pong -nimi vaihtuisi vesipingikseksi.

Mikäli beer pongin säännöt ovat hukassa, niin voit katsoa ne tästä hyödyllisestä videosta: