mustikkapiirakka pellillinen

Paras mustikkapiirakka pellillinen – Reseptit

Marjastuskausi alkaa olla parhaimmillaan, vaikka kesä on ollutkin heikko. Runsaat sateet ovat kuitenkin onnistuneet vain parantamaan mustikkasatoa. Lomasta nauttivan ihmisen kannattaa lähteä marjametsälle ja käyttää saalis tähän helppoon mustikkapiirakka reseptiin. Paras mustikkapiirakka syntyykin aina itse poimituista marjoista.

Kun suomalaiselta kysytään hänen suosikki leivostaan, on vastaus yllättävän usein mustikkapiirakka. Tämä piiras sopiikin hyvin niin arki-iltoihin, kuin juhlallisempiinkin menoihin.

Mustikkapiirakka (pellillinen)

Pohja:

  • 2 kananmunaa
  • 5 dl vehnäjauhoja
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 200 g voita tai margariinia
  • 2 dl sokeria
  • tilkka maitoa

Täyte:

  • 4 dl jäisiä mustikoita
  • 1 kananmuna
  • 1 prk kermaviiliä
  • 1 dl sokeria
  • 2 tl vaniljasokeria

Ohje:

Ensimmäisenä vatkaa voi ja sokeri sähkövatkaimella. Lisää kananmunat seokseen yksi kerrallaan ja vatkaa nekin. Aseta samalla uuni lämpiämään 200 asteeseen.

Sekoita vehnäjauhot ja leivinjauhe keskenään. Lisää seos vatkaamaasi vaahtoon samalla nuolijalla sekoittaen. Jos taikinasta uhkaa tulla liian kuiva, on nyt aika lisätä mukaan myös tilkka maitoa.

Vuoraa reunallinen uunipelti leivinpaperilla. Joillakin on tapana lisätä leivinpaperin kulmiin pienet nokareet taikinaa, jotta leivinpaperi pysyy tiukasti ruodussaan, kun siihen levitetään piirakkataikina.

Levitä taikina tasaisesti leivinpaperille ohueksi kerrokseksi. Asettele päälle jäiset mustikat. Vatkaa täytteen muut ainekset kulhossa. Kaada vatkaamasi kermaviiliseos mustikoiden päälle

Laita mustikkapiirakka pellillinen uuniin paistumaan. Anna sen olla 200 asteessa uunissa 25-30 minuuttia.

Ota kuuma piirakka pois uunista ja tarjoile vaniljakastikkeen, tai vaikkapa jäätelön kanssa!