jaegerin taskunauris

Brittikellot ovat taas täällä!

Englantilaisen kellonvalmistuksen kulta-aika oli vuosina 1650-1850. Kuningas perhe tuki kellonvalmistusta ja oli hyvin kiinnostunut aiheesta. Greenwichin kuninkaallinen observatorio rakennettiin vuonna 1675 ja Lontoosta tuli maailman kellokeskus.

Englannissa ollaan viime vuosina tehty suurta paluuta kello bisnekseen. Brittiläiset limited edition -kellot ovat nousseet varteenotettaviksi kilpailijoiksi hintaville massatuotantokelloille. Rajoitetuissa erissä on aina oma juttunsa – samanlaista ei kovin usein vastaan tule. Brittikelloja hankitaankin usein puhtaasti erottumisen vuoksi. Rajoitetut erät myös säilyttävät arvonsa hyvin.

Jos vanha aikarautasi on mielestäsi aika vaihtaa uuteen, niin katso ainakin seuraavat brittimerkit:

CWCcwc kello

Cabot Watch Company, eli CWC on valmistanut vintagekelloja vuodesta 1972. Yhtiö tarjoaa kaikkiin kelloihinsa kolmen vuoden takuun. Kellot ovat laadukkaita ja CWC onkin valmistanut kelloja Britannian armeijalle, ilmavoimille ja laivastolle.

Hinnat: 210-2100€

http://www.cwcwatch.com/

Shchofieldsignalman rannekello

Schofieldin Signalman malli tarjoaa uniikkia näkemystä pilottikellosta. Sen yksilöllinen muotoilu takaa sen, että erotut joukosta. Malli tuli myyntiin vuonna 2011 ja kolmen vuoden päästä julkaistiin jo seuraava malli: Blacklamp.

Tätä mekaanista vetokelloa on saatavilla vain hyvin pieni rajoitettu erä, sillä sitä valmistetaan vain 101 kappaletta.

Hinnat: 4000-12000€

www.schofieldwatchcompany.com

Bremont Chronometreskaksi u2 kelloa

Bremont-kellot on testattu laadukkaiksi. Bremontin U-2 malli on käynyt yli 30 kilometrin korkeudessa ja se ollaan singottu lentokoneen heittoistuimella ilmaan. Bremontin kelloja käytetäänkin paljon brittiarmeijassa.

Hinnat: 3000-30000€

www.bremont.com

Jatkuu seuraavalla sivulla –>