Björn Wahlroos aka Nalle

Björn ”Nalle” Wahlroosin kootut pahennukset

Tämä mies ajaa Bentley Flying Spur autoa, omistaa kartanon Halikosta ja aiheuttaa monissa ihmisissä voimakkaita tunteita.

Pankkiiri, metsästäjä ja valtakunnallinen trollaaja Björn ”Nalle” Wahlroos tykkää aiheuttaa pahennusta ihmisissä. Hänestä julkaistussa epävirallisessa elämänkerrassa paljastuu, että mies haluaisi Pohjoismaiden Warren Buffettiksi – talousguruksi, jota hänen arvostelijansakin arvostaisivat. Hän taitaa kuitenkin jäädä vain Pohjoismaiden Donald Trumpiksi – he kun ovat molemmat taitavia aiheuttamaan pahennusta.

Wahlroosilla on tapana nousta säännöllisesti lehtien otsikoihin. Iltalehden kommenttiosio täyttyy nopeasti tunteikkaista kommenteista, kun Nalle laukoo mielipiteitään. Päätimmekin tehdä listan Björnin vuosien varrella sattuneista kommelluksista.

Lue Nallen 8 parasta ”pahennusta”:

8. Piti pitkiä opintotukia moraalittomina

Helmikuussa 2011 Wahlroos ehdotti Elinkeinoelämän keskusliiton veroseminaarissa, että alle 25-vuotiailta leikattaisiin sosiaalitukia. Hän myös piti opintotuen maksamista yli viisi vuotta opiskelleille moraalittomana. Pisteet kotiin kuitenkin alla olevasta heitosta:

”Hirvittävä häly nousi esityksestä, että koulutuspaikasta kieltäytyvältä nuorelta leikattaisiin 20 prosenttia toimeentulotuesta. Tuli vain mieleeni, että ei kai ne hullut maksa toimeentulotukea keskisormea koulutukselle näyttäville,” Björn Wahlroos latasi.

7. Totesi, ettei köyhiä ja hajonneita perheitä voida tukea

”Emme voi jatkaa ihmisten verottamista nykyisellä tavalla emmekä voi enää tukea köyhyyttä ja hajonneita perheitä,” Wahlroos tykitti.

Financial Timesin vuonna 2010 julkaisemassa haastattelussa Wahlroos totesi, ettei ihmisten verottamista voida yksinkertaisesti enää jatkaa nykymalliin.

6. Vaati vapaa-aikaa verolle

”Vapaa-ajalla on arvoa. Itse asiassa se on ainoa verottamaton hyödyke. Miksei sitä veroteta?” Näin pohdiskeli Wahlroos Elinkeinoelämän foorumissa.

Elokuussa 2011 Björn Wahlroos keksi idean uudistaa Suomen verotusta tuottavampaan suuntaan. Jälleen monet ihmiset pahoittivat mielensä Nallen letkautuksesta.

5. Omistaa miljoonien lisäksi myös rikosrekisterin

Björn Wahlroos on myös tunnettu kriminaali. Hänet tuomittiin vuonna 1996 ampuma-aserikkomuksesta ja törkeästä vammantuottamuksesta. Hänen poikansa ampui vahingossa naapuriaan Helsingin Töölössä hirvikiväärillä. Luoti osui sentin päähän kaulavaltimoa. Björn ja hänen poikansa Thomas selvisivät kuitenkin pienellä, sillä he maksoivat n. 100 000 markan korvaukset naapurille, jonka johdosta tämä ei vaatinut syytettä.

4. Ehdotti kehitysavun lopettamista

Maaliskuussa 2010 Suomen Kuvalehden haastattelussa Björn Wahlroos ei ollut tyytyväinen kehitysapuun, eikä sen määrään.

”Jos olisin poliittisesti oikein epäkorrekti, sanoisin, että suurin yksittäinen leikkauskohde on kehitysapu…Olemme 50 vuotta heittäneet rahaa Kankkulan kaivoon. Ehkä hissukseen voisi alkaa myöntää, että tälläkään keisarilla ei ole vaatteita,” sanoi Wahlroos.

3. Arvosteli väistyvää presidenttiä

Vuoden 2012 helmikuussa Helsingin Sanomien kahden sivun haastattelussa Wahlroos arvosteli väistyvää presidenttiä, Tarja Halosta. Hän väitti, että koko presidentti-instituutio oli kärsinyt Halosen takia. Haastattelu aiheuttikin kommentti vyöryn HS:lle.

2. Suututti ruotsalaiset ja pilkkasi toimittajien asuntoja

”Ihmisten täytyy tosiaan asua jossain. 250 neliötä kuulostaa ehkä toimittajan mielestä paljolta, mutta Christian johtaa tosiaan Euroopan viidenneksi suurinta pankkia,” Nalle Wahlroos täräytti Ruotsin televisiolle.

Marraskuussa vuonna 2011 Björn Wahlroos kohautti jälleen. Tällä kertaa hän suututti ruotsalaiset puolustamalla Nordean toimitusjohtajan Christian Clausenin öky-työsuhde asuntoa ja jättieläkettä. Nordea oli juuri tulloin vähentämässä 2000 työpaikkaa. Wahlroos myös lisäsi, että hänen mielestä ei pidä vaatia, että Clausen itse ostaisi asuntonsa. Hän myös sanoi, että Clausenin palkkaa tulisi nostaa, jotta hän voisi ostella lisää asuntoja. Näillä sanoilla oli Ruotsi suututettu.

1. Muutti Ruotsiin

Vuoden 2010 syyskuussa Nalle Wahlroos sanoi miettineensä ulkomaille muuttoa, koska Suomessa on liian kova verotus hänen kukkarolleen. Suomessa heiton ajateltiin olevan vain huumoria. Joulukuussa 2013 mies kuitenkin muutti Ruotsiin paetakseen verotusta. 61-vuotias Wahlroos omistaa Tukholmasta yli 300 neliöisen asunnon.