työmies sammunut läppärin ääreen

5 asiaa, jotka saavat sinut näyttämään väsyneeltä

Onko kukaan koskaan sanonut sinulle, että näytät väsyneeltä? Se on kohteliaampi tapa sanoa, että näytät pystyyn kuolleelta. Pussittavat silmät, turvonnut iho ja verestävät silmät saavat sinut näyttämään siltä, että olet krapulassa, väsynyt tai kohtelet kehoasi kaltoin muilla tavoilla. Venähtänyt baari reissu ei ole kuitenkaan ainut asia, joka saa sinut näyttämään väsyneeltä. Tässä artikkelissa on lueteltuna muutamia yllättäviä asioita, jotka saavat sinut näyttämään huonolta. Kerromme myös, miten voit välttää niitä.

Kofeiiniruskea kahvikuppi

Aamukahvi on monilla pakollinen, mutta varaudu siihen, että kofeiini kuivattaa kehoasi ja saa kasvosi näyttämään turvonneilta ja kuivilta. ”Se myös tuhoaa antidioksantteja, jotka ylläpitävät ihosi elastisuutta,” sanoo Dr. Robyn Gmyrek, Columbian yliopiston kosmeettisten ihotautien yksikön johtaja. ”Elastisuuden vähentyminen voi johtaa ryppyjen muodostumiseen. Älä juo yli neljää kupillista kahvia päivässä,” hän jatkaa.

Prosessoidut ruuatprosessoidut ruuat eivät ole hyväksi

Me kaikki tiedämme, että puhdistetut sokerit ja jalostetut hiilihydraatit lihottavat ihmisiä, mutta ne ovat myös haitaksi ihollesi. ”Niiden lopputuotteet aiheuttavat tulehduksia, jotka vähentävät kollageeniä. Tämä voi johtaa ryppyjen muodostumiseen,” sanoo Gmyrek. Prosessoidut ruuat myös heikentävät immuuni järjestelmää, jota iho tarvitsee näyttääkseen terveeltä.

Vältä siis mahdollisimman paljon roskaruokaa, sekä valmisruokia. Opettele mieluummin itse kokkaamaan, tai hanki joku hoitamaan kokkaaminen puolestasi.

Mahallaan nukkuminenmies sängyssä

Yöllä kehomme vapauttaa nesteitä verenkierrosta pehmytkudoksiin, joita on myös kasvoissa. Ajan myötä tämä neste voi alkaa kertyä silmiesi ympärille. ”Silmiesi ympärillä oleva iho alkaa paineen myötä venyä, ja tuloksena on silmäpussit,” sanoo Gmyrek.

Jotta välttyisit silmäpusseilta, nuku selälläsi. Aseta pääsi alle tyyny, tai useampi, jotta neste pääsee virtaamaan alaspäin kasvoistasi kohti kehoasi.

Allergiatallergiat ovat riesa keväisin

Kausiluontoiset allergiat eivät aiheuta vain aivastelua – kuten monet niistä kärsivät tietävätkin. Ne aiheuttavat myös tummia silmänalusia, johtuen lisääntyneestä verenkierrosta kasvojen alueella. ”Lisääntynyt verenkierto tuo mukanaan myös pigmentti soluja, jotka asettuessaan silmien alle aiheuttavat värinmuutoksia,” kertoo Gmyrek.

Varaudu aina allergiakauteen ajoissa ja varmista, että sinulla on tarpeeksi antihistamiinia. On kovin ikävää, jos lääkkeet loppuvat allergiakauden ollessa pahimmillaan.

Kuiva sisäilma

Oletko koskaan herännyt siihen, että silmäsi kutiavat ja verestävät? Se voi johtua siitä, että makuuhuoneesi ilma on liian kuivaa. Kuivassa ilmassa nukkuminen poistaa silmiesi kosteuden ja aiheuttaa verestystä, joka saa sinut näyttämään väsyneeltä ja pilviseltä, tai molemmilta.

Jos kärsit liian kuivasta sisäilmasta – sijoita ilman kosteuttajaan.

Kuten nyt huomaamme, huono ja liian vähäinen uni ei suinkaan ole ainut asia, joka saa miehen näyttämään väsyneeltä. Turhan kahvin juonnin vähentäminen, terveellinen ruoka ja hyvä sisäilma ovat avainasemassa virkeämmän ihon hankinnassa.