naurava kiinalainen nainen

5 yleistä harhaluuloa aasialaisista naisista

Ei ole mikään salaisuus, että useat suomalaiset miehet hakevat vaimonsa Aasiasta. Nähtävillä ei myöskään ole merkkejä siitä, että tämä trendi olisi loppumassa. Toisinaan on jopa vaikeaa kävellä Helsingissä ilman, että kadulla tulee vastaan suomalaisen miehen ja thai-naisen muodostama pari. Olemme jo siinä pisteessä, että ihmiset eivät enää ylläty siitä, jos sanot vaimosi olevan Aasiasta. Siltikin usein tulee nähtyä kieroja katseita, kun joku saa tietää, että kärsit taudista nimeltä keltakuume.

Itseäni vaivaa myös keltakuume. En tosin voi sanoa kärsiväni siitä, päinvastoin. Aasialaisissa on omat puolensa, mutta lopulta olemme kuitenkin kaikki vain yksilöitä. Ei siitä kuitenkaan sen enempää.

Pyrin tarkkailemaan valtavirran mielipiteitä tässä asiasta. Vuosien saatossa olen huomannut, että liikkeellä on paljon harhaluuloja suomalaisen miehen ja thai-naisen yhteiselosta. Aiheella on tapana herättää paljon tunteita, mukaan lukien vihaa ja kateutta.

Tässä on viisi yleisintä harhaluuloa:

1. Aasialaiset naiset huolivat vain valkoisia miehiä

Jos olet valkoinen feministi, joka pelkää että aasialaiset naiset vievät miehesi, niin voit jo rauhoittua. Useimmat aasialaiset tytöt eivät välitä länsimaalaisista miehistä. Ne jotka pitävät länsimaalaisista, niin pitävät todennäköisesti myös tummistakin miehistä. Mikäli olet valkoinen mies joka luulee, että aasialaiset naiset rakastavat sinua vain, koska olet valkoinen, niin olet väärässä. 90-luvulla Koreassa tai Japanissa tämä olisikin voinut olla mahdollista, mutta nyt on jo vuosi 2014. Ajat muuttuvat.

Totuus on, että kaiken väriset ihmiset rakastavat aasialaisia naisia ja toisinpäin. Aasian naiset usein pitävät länsimaalaisia miehiä potentiaalisina kumppaneina johtuen suuresta elintaso erosta.

Toki muutamia vuosikymmeniä sitten vain valkoiset miehet laittelivat aasialaisia tyttöjä yksinoikeudella, mutta se johtui siitä, että aasialaiset altistuivat valkoisille miehille Vietnamin sodan aikana.

2. Vain vanhoilla juopoilla on thai-vaimo

Onko Thaimaassa vanhoja miehiä, joilla on nuoret tyttöystävät? Onko Suomessa miehiä, joilla on nuoria postimyynti vaimoja? Totta kai, aina on ja tulee olemaan. Olen myös nähnyt nuorien Suomi-tyttöjen panevan vanhempia miehiä. Ja onhan meillä myös Teuvo Hakkarainen.

On hyvin epäkunnioittavaa huomata, että thai-naisille saatetaan huudella kaupassa, koska heidän miehensä oletetaan olevan kuusikymppinen alkoholisti. Todellisuudessa Suomessa on huomattava määrä 20-30-vuotiaitakin miehiä, joilla on aasialainen tyttöystävä. Tee vaikkapa pieni katsaus Suomen yliopistoihin, niin huomaat, että yhtä lailla nuoretkin miehet pitävät thaimaalaisista.

Vanhan juopon ja thai-naisen suhde on usein pelkkä feministien luoma stereotypia.

3. Miehet ajattelevat, että aasialaiset naiset ovat alistuvia ja heikkojamyös aasialainen nainen on ihminen

Tämä on toinen absurdi harhaluulo, jota levittävät katkeruudesta ja huomion puutteesta kärsivät feministit. Henkilökohtaisesti en usko, että monetkaan suomalaiset miehet pitäisivät aasialaisia tyttöjä heikkoina. Totta kai heikkojakin on olemassa, mutta miksi tehdä turhia rasistisia yleistyksiä?

Aasialaiset naiset, jotka olen nähnyt suomalaisten miesten seurassa, ovat usein kohteliaita, eivätkä aiheuta turhaa draamaa. Ehkäpä suomalaiset naiset pitävätkin kyseisiä ominaisuuksia alistumisen merkkinä? Se selittäisi kyllä omalta osaltaan sitä, miksi monet haluavat aasialaisen naisen vierelleen.

4. Aasialaiset naiset ovat vain luottokortin ja rahan perässä

Onko Suomessa aasialaisia naisia pelkän rahan perässä? Kyllä. Onko täällä valkoisia-, mustia-, tai latinonaisia rahan perässä? Kyllä.

Tästä stereotypiasta voidaan syyttää yleensä miehiä. Toit naisen suoraan GoGo-baarista Suomeen. Miksi ihmettelet huomatessasi, että hän kaipaa vain rahaa? Prostituoitu on huora, rotua katsomatta.

Totta kai Thaimaastakin löytyy mitä luotettavimpia ja ystävällisempiä naisia. Miksi kuitenkin etsit vaimoa strippiklubilta Thaimaassa, jos et Suomessakaan niin tee?

5. Suomalaisella on thai-nainen, koska hän ei saa suomalaistathai-nainen

Eikä kuulostakin hieman katkeralta? Sitä se onkin.

Väite saattaa joidenkin kohdalla pitää paikkansa, mutta on jälleen kerran vain karu yleistys. Jotkut pitävät aasialaisista, koska haluavat kokea jotain erilaista. Jotkut pitävät siitä, että Aasiassa sukupuoliroolit ovat hyvin selvillä – naiset ovat naisia ja miehet miehiä. Aasialaiset naiset usein osaavat myös kokata, joten heidän ei tarvitse turvautua vain pakasteisiin. Aasialaisen naisen etuna on myös se, että hän ei rupsahda kirkon kellojen soitua.

Yhteenveto

Tämä on suuria tunteita herättävä aihe. On kuitenkin hyvä muistaa, että kyseessä on loppupeleissä hyvin pieni ilmiö. Ei, thai-naiset eivät tule viemään Suomi-naisten miehiä.

On kuitenkin surullista, kun lehdistäkin saa välillä lukea, kuinka adoptoitua tytärtäkin haukutaan ja luullaan isänsä vaimoksi. Mihin yleiset käytöstavat ovat kadonneet?

Minkälaisia kokemuksia sinulla on aasialaisista naisista? Oletko törmännyt heihin kohdistuvaan rasismiin? Kumpi vie voiton: Suomi- vai thai-nainen? Ota kantaa kommenttikentän kautta.