google glass laseja on moitittu rumuudesta

Tältä maailma näyttää Google-lasien lävitse

Googlen scifimäisien silmälasien avulla voi tallentaa näkökentän tapahtumia ja hankkia reittiohjeita. Katso alta video, joka näyttää Googlen Glass:n potentiaalin.

Laite on käytännössä silmälasien ja älypuhelimen yhdistelmä. Laseihin ei kuulu linssejä, vaan oikean silmän yläpuolella sijaitsee pieni näyttö.

Laseja voidaan komentaa yksinkertaisesti sanomalla ”OK, Glass”. Laseilla voi googlata, asettaa muistutuksia, ottaa kuvia ja videokuvaa. Näkökentässä tapahtuvat asiat voi jakaa muiden ihmisten kanssa esim. Google+ Hangout -videochatin avulla. Google-lasit voi myös asettaa ottamaan kuvia automaattisesti viiden sekunnin välein.

Google etsii parhaillaan testaajia beta-ohjelmaansa. Yhdysvaltalaiset voivat nyt saada google-lasit itselleen kertomalla, mitä he niillä tekisivät. Laseja ei kuitenkaan anneta lahjaksi, sillä voittajat saavat lunastaa Google lasit itselleen suolaisella 1500 dollarin hinnalla.

Lasit ovat saaneet haukkuja rumuudesta ja tyylitajuttomuudesta.ray ban wayfarer aurinkolasit

Google pyrkii kuitenkin korjaamaan ongelman lähtemällä yhteistyöhön Ray-Ban ja Oakley -aurinkolasiyhtiöiden kanssa.

Aurinkolasimerkkien taustalla pyörivä Luxottica-yhtiö on aloittanut Googlen tekniikan yhdistämisen aurinkolasituotantoon. Google tulee saamaan yhtiöltä apua myös lasien jakelussa.

Eurooppaan Google lasit eivät kuitenkaan ole tulossa vielä hetkeen, sillä Googlelle on asetettu paljon esteitä. Lainsäädännölliset esteet, sekä puheohjauksen ja jakelun haasteet viivyttävät lasien tuloa Eurooppaan todennäköisesti vielä muutaman vuoden.

Google laseilla otettuja kuvia pääsee tutkimaan myös Instagramissa tägillä #throughglass.